Opleidingen

Tijdens het werken met mobiele arbeidsmiddelen gebeuren jaarlijks veel ernstige ongelukken. Een groot aantal ongelukken is te wijten aan onzorgvuldig gebruik of roekeloos handelen van de bediener/gebruiker. Onder mobiele arbeidsmiddelen worden verstaan alle arbeidsmiddelen met een eigen aandrijving zoals heftrucks, hoogwerkers, verreikers enz.

De ARBO-wet stelt dat werknemers aantoonbare instructie moeten hebben gehad om een mobiel arbeidsmiddel te mogen bedienen. U als werkgever bent hiervoor verantwoordelijk en aansprakelijk en moet kunnen aantonen dat de bediener/gebruiker een recente, adequate opleiding met goed gevolg heeft afgerond.

De ARBO-wet verlangt tevens dat deze opleidingen door erkende opleidingsorganisaties met specifieke deskundigheid worden verzorgd.

FO Training & Advies beschikt over deze erkenning en met onze praktijkgerichte opleidingen wordt een goede basis gelegd waarmee de kans op ongevallen aanzienlijk wordt beperkt

Alle opleidingen kunnen met een minimum aantal van vier deelnemers bij u op locatie worden gegeven. Alle op uw locatie uitgevoerde opleidingen kunnen in overleg worden aangepast op specifieke situaties en knelpunten binnen uw bedrijf. Daarbij kunnen de opleidingen worden ondersteund met foto’s van de betreffende situaties om alles nog persoonlijker en herkenbaarder te maken voor uw medewerkers. De opleidingen zijn BMWT- of IPAF- gecertificeerd en VCA/SOG erkend.

 

logo-ipaf kl      BMWT1 (1)      vca1 (1)