Veilig gebruik van de hoogwerker

1- daagse opleiding en/of herhalingscursus “Veilig werken met hoogwerkers” voor bedieners met ruime ervaring of met eerder behaald verlopen certificaat

  • 1 dagdeel theorie
  • 1 dagdeel praktijk

De opleiding en/of herhalingscursus is bedoeld voor bedieners van hoogwerkers die 18 jaar of ouder zijn en beschikken over voldoende bedieningsvaardigheden.

U kunt kiezen uit de volgende opleidingsniveaus:

Het verschil tussen de BMWT-train (standaard) en de BMWT-cert (VCA/SOG) opleiding is dat het BMWT-cert examen volgens de toetstermen van de SOG (SSVV Opleidingen Gids) wordt afgenomen. De deelnemer ontvangt bij voldoende resultaat een officieel erkend VCA-certificaat.

Indien een IPAF-opleiding succesvol wordt afgerond ontvangt de deelnemer een certificaat en een hoogwerkerlicentie in de vorm van een PAL Card (Powered Access Licence). Deze wordt wereldwijd op werklocaties erkend als bewijs dat de houder ervan een grondige opleiding heeft gevolgd en deze succesvol heeft afgerond. IPAF opleidingen kunnen ook worden geëxamineerd volgens de SOG toetstermen. U ontvangt dan een  officieel nationaal erkend VCA-certificaat en een aanvullende internationale PAL Card erkenning.

Inhoud
Doelstelling/Doelgroep

IPAF onderscheidt de volgende categorieën:

download

1a Statisch Verticaal Verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers
1b Statisch Boom Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers voorzien van stempels, hoogwerkers op aanhanger, hoogwerker op chassis, spinhoogwerkers met stempels
3a Mobiel Verticaal Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften
3b Mobiel Boom Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers